15 minuta pokreta svaki dan: program joge za radoholičare

Ako ste nekad izgovorili:

“Ja radim (sedim/stojim) dok ne umrem”
“Treba neko da me podseti da se pomerim/proteglim/uzmem času vode/otvorim prozor”
“Ubi me kičma od sedenja”

Ili ste se jednostavno “ulenjili” tokom zime i baš vam baš vam je bilo teško da se pokrenete.

Bez brige, na pravom ste mestu. Ovaj program će vam pomoći da svakog dana napravite smislenu pauzu od 15 minuta.

Bez preterane drame “kako da se organizujem za vežbe”, “gde da se presvučem”, “nemam kad”. Od danas nema potrebe za izgovorima, samo treba da izdvojite 15 minuta i provedete ih sa mnom.

Zašto?

Zato što znate da vam je potreban osećaj lakoće i smirenosti, odmor i ponovna radost u pokretu.

Kako?

Svaki radni dan ćemo zajedno raditi na laganom, postepenom i ponovnom uvođenju u pokret.

Vežbe ćemo raditi pažljivo, sa osvešćivanjem toga šta nam je zapravo potrebno.

Radićemo kratke i veeeoma dostupne vežbe za kod kuće ili na radnom mestu koje ćete moći da primenjujete kada god vam je potrebno.

Program kreće 1. aprila, prijavi se već sad na anica.joga@gmail.com

Da li ste ikada razmišljali o tome kako medvedi prežive celu zimu u hibernaciji bez posledica na njihove mišiće i kosti? Ništa od osteoporoze, niti drugih degenerativnih stanja – kako je to moguće!?!

E pa, neki naučnici su se setili da stave kamere u njihove pećine i otkrili da se medvedi zapravo kreću svakodnevno! Instiktivna navika medveda u hibernaciji podrazumeva da svakodnevno ustanu i promrdaju se u intervalima od 20 do 40 minuta. Lagano istezanje u svim smerovima, zevanje i šetnjica, pa povratak u san.

Inspirisana medvedima, ali i visoko stresnoj situaciji u kojoj se nalazimo, te zimskom periodu iza nas, osmislila sam kurs prolećnog promrdavanja “Proleće na moje rame sleće” koji nas je uveo u prve prolećne dane.

Zbog velikog interesovanja i dobrog fidbeka na ovaj kurs, rešila sam da nastavim sa takvim programom tokom aprila i maja.

Ovaj program namenjen je svima onima koji su zimu proveli sa manje pokreta, pod većim stresom, ali i onima kojima treba podsetnik na svakodnevno promrdavanje, a posebno onima koji ne vole da gube vreme!

Format kursa:

Svaki radni dan (isključujući praznike) od 1. aprila do 31. maja od 12h do 12h15 (dada, petnaest minuta vežbanja) putem zoom aplikacije. Sve što vam je potrebno je malo prostora, jedna stolica i kompjuter ili mobilni sa internetom.

Cena kursa:

Mesec dana kursa 3000 dinara
Dva meseca kursa 5500 dinara

Upiti i prijave putem mejla anica.joga@gmail.com

Imate kolektiv i želite zajedno da vežbate? Pišite mi na anica.joga@gmail.com kako bih kreirala ponudu specijalno za vaše potrebe!