fbpx

O meni

Ja držim časove joge. Ko me zna, zna da je to ranije bio moj hobi, posao sa strane od pre 15 godina i full time poslednje tri-četiri.

Držim jogu, odatle sam krenula, ali ne ložim se niti verujem u nikakvo čišćenje čakri, pozitivne afirmacije i bilo kakve slične bulšite koji se vezuju za njuejdžerski pristup vežbanju.

Primenjujem šta mislim da bi nam bilo najkorisnije danas – uz neke poznatije joga ideje – poze i pokrete, kombinujem to sa treningom jačanja, razvijanja pokretljivosti, rada na disanju kao jednoj od ključnih vežbi za poboljšavanje psihičkog i fizičkog zdravlja. I insistiram na vežbanju opuštanja i učenju o tome zašto nam takve vežbe trebaju.

Dosta istražujem o bolu i iako ne verujem da jedan trening može rešiti sve probleme, anegdotalno znam da rad na vežbanju interocepcije, propriocepcije i eksterocepcije baš puno pomaže. Pogotovo kod ovih savremenih boljki u donjim leđima, kukovima, vratu&ramenima, ali i nekim psihološkim poteškoćama.

I dolazeći odakle dolazim – iz kulture koja nije previše naklonenja nesportskim ljudima, nama “lenjima” koji se teško nateramo na kretanje, znam koliko je teško naći trenera/instruktora koji nije u fazonu “no pain no gain”. Teško je naći i instruktore koji su ok s tim da ti je teško, da nekad želiš da se smeješ tokom vežbanja, da se šališ i na sopstveni račun. Znam i da je teško naći nekog ko će te razumeti da se jedan dan nateraš i dođeš na trening ali ipak ti se radi nešto nežnije.

I ja sve to uzimam u obzir, tako i se i razvijam i formiram kao instruktorka – razvijajući treninge koji imaju jasan cilj, ali se prilagođavaju konkretnoj osobi sa konkretnim iskustvom u datom trenutku.

Trenutne opcije vežbanja sa mnom:

+ Prostor pokreta – Sa Majom sam napravila ovaj sajt za online vežbanje gde smeštamo sve naše najbolje treninge. Ideja je da možeš da vežbaš kada god želiš, uz odabir toga koliko će to trajati, na čemu će biti fokus i koliki će biti intenzitet.

+ Ranojutarnji zoom časovi – ponedeljkom i sredom od 7h30 u maloj grupi

+ Individualni/mini grupe zoom časovi – za ljude koji vole jedan na jedan, moju potpunu pažnju i super prilagođen trening na osnovu zajedničkih dogovora o ciljevima i željama. Za više informacija pišite na anica.joga@gmail.com

Ako te zanima da li je joga i kako je ja držim za tebe, pročitaj više o tome u tekstu Za koga je joga.

Sa Majom vodim i Prostor pokreta podcast koji možeš slušati na Youtube ili Spotify kanalima.

Piši mi na instragramu ili fejsbuku

Pogledaj mini časove na YT

Želiš tekstove, fotke, video i drugi sadržaj u tvom inboksu – upiši se na listu (bez spemovanja, obećavam).