Proleće na moje rame sleće – mini kurs pokreta

Da li ste ikada razmišljali o tome kako medvedi prežive celu zimu u hibernaciji bez posledica na njihove mišiće i kosti? Ništa od osteoporoze, niti drugih degenerativnih stanja – kako je to moguće!?!

E pa, neki naučnici su se setili da stave kamere u njihove pećine i otkrili da se medvedi zapravo kreću svakodnevno! Instiktivna navika medveda u hibernaciji podrazumeva da svakodnevno ustanu i promrdaju se u intervalima od 20 do 40 minuta. Lagano istezanje u svim smerovima, zevanje i šetnjica, pa povratak u san.

Inspirisana medvedima, ali i visoko stresnoj situaciji u kojoj se nalazimo, te zimskom periodu iza nas, osmislila sam program prolećnog promrdavanja koji će nas uvesti u više pokreta i pripremiti za 1. prolećni dan 2021.

Od 7. do 20. marta organizujem mini kurs “Proleće na moje rame sleće” namenjen svima onima koji su zimu proveli sa manje pokreta, pod većim stresom, ali i onima kojima treba podsetnik na svakodnevno promrdavanje.

Ako ste nekad izgovorili:

  • Ja radim (sedim/stojim) dok ne umrem
  • Treba neko da me podseti da se pomerim, proteglim, uzmem času vode, otvorim prozor
  • Ja ne znam da usporim

Ili ste se jednostavno osećali kao da vam je bila potrebna psihofizička pauza tokom zime i baš vam se nije radilo ništa, onda je ovaj program za vas!

Zašto?

Zato što ćemo tokom dve nedelje zajedno raditi na laganom, postepenom i ponovnom uvođenju u pokret.
Zato što ćemo to raditi pažljivo, sa osvešćivanjem toga šta nam je zapravo potrebno.
Zato što ćemo raditi kratke i veeeoma dostupne vežbe za kod kuće ili na radnom mestu koje ćete moći da primenjujete kada god vam je potrebno.

Format kursa:

Svaki radni dan od 8. do 20. marta 12-12h15 (dada, petnaest minuta vežbanja) putem zoom aplikacije ili preko snimka sa odloženim gledanjem. Sve što vam je potrebno je malo prostora, jedna stolica i kompjuter ili mobilni sa internetom.

Cena kursa:

Varijanta 1: uživo + snimak (koji možeš da sačuvaš na svom uređaju) 2000 dinara
Varijanta 2: samo uživo 1800 dinara
Varijanta 3: samo snimak 1500 dinara

Upiti i prijave putem mejla anica.joga@gmail.com